úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové tiramisu s domácími piškoty

Bezlepkové tiramisu s domácími piškoty

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotilo 15 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Piškoty:
10 žloutků
10 bílků
330 g bezlepková mouky - Schär Mix Pattisserie
250 g cukru krystal

Krém:
500 g mascarpone
5 vajec
5 lžic cukru krystal

Roztok na namáčení piškotů:
šálek silného esspresa
1 dcl amareta

kakao na posypání

Postup přípravy:

Základem jsou dobré domácí piškoty a kvalitní mascarpone - to dnes seženete v každém obchodu.

Piškoty je nejlépe upéct vlastní a to následovně. Žloutky ušlehejte s cukrem, z bílků ušlehejte sníh, smíchejte s moukou. Nastříkejte cukrářským sáčkem na pečící papír. Pečte cca 10 minut na 180 °C. Po upečení můžete posypat cukrem.

Krém na tiramisu si připravte tak, že žloutky ušlehejte s cukrem, bílky do sněhu. Žloutky smíchejte s mascarpone, poté lehce zapracujte bílkový sníh.

Kávu a amaretto smíchejte, do roztoku namáčejte piškoty. Do pohárků vršte piškoty, krém, piškoty, krém a na závěr posypte kakaem.

Autor: Pečeme bez lepku

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte