úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový cheesecake s ostružinami a skořicovými esíčky

Bezlepkový cheesecake s ostružinami a skořicovými esíčky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Korpus:
250 g sušenek (základ alespoň 200 g bezlepkových esíček + 50 g bezlepkových piškotů či jiných suchých sušenek)
125 g tuku (60 g Hery, 65 g másla)
1 lžíce kakaa

Krém:
250 g tvarohu
250 g mascarpone
100 g cukru + 1 lžička do bílků
2 vajíčka

1 plechovka kompotovaných ostružin (nechat okapat)



Postup přípravy:

Korpus: Dortovou formu podložíme alobalem. Troubu předehřejeme na 165 st. Do pytlíčku dáme všechny sušenky a rozdrtíme paličkou nebo v mixéru na jemno. Rozpustíme si máslo s Herou a sušenky prolijeme. Přidáme 1 lžíci kakaa. Umícháme v jemnou směs, kterou uložíme do lednice odpočívat, než připravíme krém.

Krém: V misce si rozšleháme tvaroh, mascarpone, 2 žloutky a 100 g cukru. Bílky vyšleháme se lžičkou cukru na tuhý sníh, který pak vmícháme do mascarponové směsi.

Z lednice vyndáme sušenkovou směs a vytvarujeme z ní korpus v dortové formě. Na korpus položíme okapané ostružiny. Nakonec navrstvíme krémovou směs. Formu vložíme do vyhřáte trouby a pečeme 40 - 50 minut při 165 st., až bude povrch dortu krásně nazlátlý. Vypneme, otevřeme troubu a necháme dort v troubě pomalu vystydnout. S dortem nemanipulujeme, jinak se nám zdrcne. Zchladlý dort přesuneme do lednice. Je těžké neochutnat hned, ale vyplatí se vyčkat :-) Dobrou chuť.

Autor: Rita

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte