úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový drobenkový koláč s tvarohem

Bezlepkový drobenkový koláč s tvarohem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
cca 225 g Jizerky
130 g bezlaktozového másla
120 g cukru moučka
20 g pohankové mouky (nebo rýžové, amarantové)

Náplň:
400 g bezlaktózového tvarohu
125 g změklého bezlaktózového másla
1 velké vejce
3 lžíce citronové štavy
necelý pudinkový prášek vanilkový
vanilkový cukr (nejlépe domácí)
švestky
Postup přípravy:

Těsto: Nejprve si rozpustíme máslo a vlažné přendáme nejlépe přímo do formy. Přidáme mouky a cukr a rukama vytvoříme drobenku, kterou lehce přimáčkneme k formě. Trochu drobenky odebereme a necháme na posypku.

Krém: Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme citronovou štávu a postupně tvaroh, pak vejce a nakonec pudinkový prášek. Vymícháme v hladký krém. Pokud krém bude příliš tuhý (záleží na použitém tvarohu), přidáme případně ještě 1 - 2 lžíce smetany nebo mléka. Pokud použiju tvaroh Minus L, není potřeba.

Krém nalijeme na připravenou drobenku přimáčknutou k formě. Poklademe přepůlenými švestkami a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme cca při 40 - 50 minut při cca 180 stupních. Necháme zcela vychladnout a poté uložíme do lednice. 

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte