úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový koláč s tvarohem a kysanou smetanou

Bezlepkový koláč s tvarohem a kysanou smetanou

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
2 kelímky Schar Mix C
1 kelímek kysané smetany
1 kelímek cukru
100 ml mléka
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva

tuk a mouka na vymazání

Náplň:
500 g měkkého tvarohu
3 polévkové lžíce moučkového cukru
1 žloutek

500 g ovoce
moučkový cukr
Postup přípravy:

Do mísy dáme zakysanou smetanu (kelímek použijeme na odměření cukru a mouky) a přidáme zbylé suroviny na těsto. Dobře rozmícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Nyní smícháme suroviny na náplň. Pokud bude třeba, trochu zředíme mlékem. Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto. Nyní poklademe okapaným ovocem (já použila broskve) a pečeme na 180 st. cca 50 min.

Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Autor: Naďa

Komentáře k receptu
Martina

9. 4. 2014
16:21

Pro: MartinaJeště jsem chtěla dodat, že v horkovzdušné formě a 180°C určitě vytáhnout dřív. Koláč jsem vytáhla po 40min. a už byl na vrchu spálený :/.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Martina

9. 4. 2014
16:18

Do pečící formy na koláč o průměru 25cm doporučuju poloviční množství všech ingrediencí. Koláč krásně vyskočil a přetekl z formy. Chuťově je moc dobrý. Ale doporučuji ho dát do lednice, aby tvaroh ztuhl.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...