úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Celozrnný pohankový koláč se švestkami - bez lepku a mléka

Celozrnný pohankový koláč se švestkami - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Pohanka
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 4 vejce
130 g pohankové mouky
100 rostlinného mléka (sójového, mandlového...)
40 g pohankových vloček
4 polévkové lžíce třtinového cukru (nebo kokosového)
2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
2 kávové lžičky jedlé sody
1 kávová lžička psyllia (můžete nahradit jablečnou vlákninou)
špetka soli

švestky
třtinový cukr na posypání
mandle na posypání
Postup přípravy:

Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme cukr a vyšleháme. Přidáme olej, mléko a dobře promícháme (prošleháme). V druhé misce smícháme mouku, vločky, jedlou sodu a psyllium. Suchou směs po lžících přidáváme k mokré a vyšleháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh,který opatrně zašleháme do těsta.

Těsto vylijeme na menší plech (25 x 19 cm), který jsme vyložili pečícím papírem. Na těsto poklademe švestky zbavené pecek, posypame cukrem a mandlemi.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30 minut.

Autor: malaneta

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte