úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Hraběnčiny řezy - bez lepku

Hraběnčiny řezy - bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 3 pěkná, středně velká jablka
250 g mouky Doves Farm samokypřící
100 g Hery
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
75 g třtinového cukru
3 lžíce cukru moučka
strouhaná citrónové kůra(asi z 1/2 citrónu)
špetka skořice
cukr dle kyselosti jablek

Postup přípravy:

Dělala jsem a zveřejňuji 1/2 dávku do koláčové formy o průměru 26 cm.

Do mísy nasypeme mouku, třtinový cukr, přidáme žloutky, citrónovou kůru a nastrouháme Heru. Zpracujeme v těsto.

2/3 těsta vtlačíme do koláčové formy a zbylou 1/3 na chvilku vložíme do mrazáku. Nastrouháme jablka (klidně i se šlupkou), zasypeme třtinovým cukrem (množství není uvedeno v receptu, dala jsem od oka, záleží na jablkách) a skořicí.

Ušleháme si do polotuha sníh z bílků a ke konci přidáváme postupně 3 polévkové lžíce cukru moučka. Sníh díky tomu bude pevnější. Sníh naneseme na jablka, která dosladíme dle vlastní chuti. Na sníh nastrouháme zbylou 1/3 těsta a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 cca 35 minut (do zrůžovění). Po rokrájení je koláč velmi křehký, ale korpus krásně vlhký od jablek.

Dobrou chuť

Autor: BarboraH

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte