úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jablečno - hruškový bezlepkový koláč

Jablečno - hruškový bezlepkový koláč

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
125 g mouky Schär Mix it
125 g kukuřičné polohrubé mouky
125 g tuku Stella
125 g moučkvého cukru
1 vejce
1 vanilkový cukr
špetka soli

Náplň:
250 g tvarohu
200 ml smetany
1 vanilkový cukr
moučkový cukr dle chuti (nemusí být)

jablka a hrušky dle chuti
Postup přípravy:

Těsto: Ze všech ingrediencí si připravíme těsto...Zprvu trošku lepivé, ale po odložení v ledničce (cca 2 hodiny), to bude lepší ;-).

Náplň: Z tvarohu, smetany a cukrů si vymícháme hladkou náplň.

Mezitím si připravíme jablka a hrušky. Okrájíme, zbavíme jádřinců a jablka nastrouháme na plátky. Hrušky si nakrájíme po delší ose.

Formu na koláč si vymažeme tukem a vysypemě kukuřičnou moukou.

Těsto rozprostřeme do koláčové formy - ideálně za pomoci rukovou. Na něj dáme tvarohovou náplň a jablka. Vrch ozdobíme hruškama a zbytky těsta. Mezi ně opět dáme tvarohovou náplň a pečeme při cca 200 °C asi 30 minut.

Do středu můžeme dát trochu džemu či marmelády.

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte