úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jahodovo-rebarborový koláč s kokosem - bez lepku a mléka

Jahodovo-rebarborový koláč s kokosem - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 3 větší stonky rebarbory
170 g Stelly nebo jiného tuku bez laktózy (studené)
150 g jahod nakrájených na plátky
3 vejce
100 g rýžové mouky
100 g třtinového cukru
70 g kukuřičné mouky
4 lžíce mletých mandlí
3 lžíce kokosu
1 lžička citronové šťávy
1 lžička vanilkového aróma
1 lžička jedlé sody






Postup přípravy:

80 gramů rýžové mouky a 50 gramů kukuřičné mouky smícháme s mletými mandlemi a 50 g cukru, na to nastrouháme ztuhlý tuk a rychle zpracujeme v těsto. Rukou těsto vtlačíme do připravené koláčové formy a dáme do předehřáté trouby na 20 min (v horkovzdušné ideálně, na 180 stupňů).

Rebarbory oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, posypeme trochou cukru a svaříme cca 5 minut. Poté necháme vychladnout a přes síto okapeme.

Těsto vyjmeme z trouby a snížíme teplotou na 150°. 

Zbytek mouky prosijeme s jedlou sodou. Jahody nakrájíme na plátky a smícháme s rebarborou a citrónovou šťávou. Vejce mícháme se zbytkem cukru do pěny, přidáme vanilkové aroma a kokos. Všechny tyto přísady smícháme dohromady a vložíme na těsto vyndané z trouby

Vložíme zpět do trouby a pečeme zakryté alobalem cca 55 minut.

Autor: jolik

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte