úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Nejlepší bezlepkové rohlíky

Nejlepší bezlepkové rohlíky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 10 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 142 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez ořechů
Ingredience: 450 g mouky Jizerka
200 ml mléka
2 vejce
4 lžíce oleje
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1/2 čerstvého droždí, cca 20 g

Postup přípravy:

Dám mouku do mísy, přidám droždí, cukr a trošku mléka a počkám až droždí naběhne. Potom už pustím robot s hnětací metlou na kynuté těsto a postupně přidávám všechny suroviny. Robot udělá práci za mě. Já jen čekám, až bude těsto krásně hladké. Potom těsto vyjmu na desku a zkusím, jestli nelepí. Nemělo by vůbec lepit. Pokud ano, musíte přidat malinko mouky.

Těsto vrátím do misky a pod potravinovou folií nechám v teple kynout. Když je těsto pěkně vykynulé, znovu ho propracuji na silikonovém vále (někdy jen tak na pracovní desce). Většinou ho nemusím ani podsypávat, protože toto těsto opravdu nelepí. Umotám rohlíky. Z tohoto množství mi vychází cca 7 rohlíků, ale záleží, jak velké rohlíky chcete mít. Tyto jsou o malinko menší, než je klasický rohlík v obchodě.

Dám rohlíky na plech vyložený pečícím papírem a pod potravinovou folií nechám opět kynout cca 30 min. Pak je potřu vodou. Kdo chce, může posypat semínky, mákem či hrubou solí. Fantazii se meze nekladou. Já dělám bez ničeho, syn je má tak nejraději. Rohlíky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 15 - 20 min. Pozor - ne na horkovzduch, ten vysušuje. Do trouby ještě přidávám kastrůlek s vodou, aby se rohlíky nevysušily. Po upečení ihned přendám z plechu na mřížku, kde je nechám vychladnout. Toto těsto je možné připravit i v pekárně, jen musíme dodržet postup pro pekárny, tzn. začít mokrými surovinami a droždí s cukrem dát až nakonec.

Autor: Moncag

REKLAMA

Komentáře k receptu
Jindra

7. 9. 2017
22:57

Pro: JosefinaDíky za informaci , už jsem vyzkoušela a bylo to výborné

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Josefina

26. 7. 2017
11:17

Pro: JindraJa bych z Jizerky uz nic nedělala. Ta mouka je hrozne skrobova, lepí se s na můj vkus hrozne smrdí....Ja používám uz jen mouku Rumini, která je úžasná! Prodávají ji v Gruntu, nebo na netu. Mohu jen doporučit.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Jindra

4. 5. 2017
23:15

rohlíčky-opravdu hned na poprvé se povedly , jestli máte někdo zkušenost s jinou moukou můžete uvést ? Předem díky

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Luki

23. 4. 2017
18:09

Prosím o podrobnější postup v domácí pekarne

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra

8. 11. 2016
19:22

Výborný rohlíky, dceři moc chutnají. Děkuji :-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

12. 10. 2016
17:40

Pro: MiroslavaDobrý den,
osobně jsem tento recept nezkoušela, ale dle komentářů níže vím, že bylo řešeno jen množství soli, tudíž s tukem asi problémy nebyly...

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miroslava

12. 10. 2016
13:48

Dobrý den,
nejprve. Obdivuji vsechny, co dokazi pect z mouky Jizerka. Uz ten smrad, pri otevreni mne odrazuje, tatoz tak z ni jeste neco pect. Takz klobouk dolů.

A ted. Nejslu rohliky moc mastne? Ja dala na 250g mouky lzicku a stacilo az do vůle.

Dekuji za odpoved

Miroslava

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

3. 8. 2016
10:56

Míšo, Judito,
děkujeme za slov chvály, obzvláště autorku receptu určitě potěší ;-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Míša

31. 7. 2016
22:21

Dobrý den, moc děkuji za skvělý recept, dělám podle něho opakovaně housky. Pro mne nejlepší bezlepkové pečivo ! Dnes jsem část Jizerky nahradila pohankovou moukou a výsledek mne mile překvapil. S pozdravem Míša

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Judita

28. 7. 2016
22:24

Děkuji moc za dobrý recept na rohlíky! Provedly se na první pokus.Testo skvělé konzistence po šesti letech bezlepkové diety úžasná věc.Jeste jednou děkuji autorce receptu za vložení !!!

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

13. 6. 2016
9:23

Pro: andreaTak to mne mrzí, škoda surovin i práce...Solení je problém, každý z nás je zvyklý na jiné množství...Díky za reakci, třeba si přečte někdo, kdo také málo solí ;-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

andrea

11. 6. 2016
19:55

Těsto bezva, ale ta sůl??? Bohužel letěli z trouby rovnou do koše...pravda je, že v podobném receptu, co máne doma, je soli mnooohem míň..
Vyzkouším znova, ale soli dám půl žličky...
Překvapuje mě, že to tak nikomu nepřijde...

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

19. 4. 2016
18:01

Pro: Zuzka Cvrček Autorka horkovzduch nedoporučuje...Ale samozřejmě můžete vyzkoušet.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

19. 4. 2016
17:58

Pro: AlaJsme rádi, že jste s receptem spokojená ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

19. 4. 2016
17:58

Pro: MartelJsme rádi, že jste s receptem spokojená ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Zuzka Cvrček

19. 4. 2016
12:07

Zdravím jak mám tyhle rohlíky péct v horkovzdušné troubě jinou doma bohužel nemáme myslím tím na kolik stupňů a jak dlouho Moc děkuju Zuzka cvrček

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Ala

2. 4. 2016
23:40

Dnes odzkousene a napoprve se povedly. S testem se fakt dobre pracuje. Chutove vyborne.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Martel

2. 4. 2016
15:29

Dekuji za vyborny recept na rohliky! S testem se dalo vytecne pracovat, vubec se nelepilo. Pouzila jsem susene drozdi, jen jsem oproti receptu smichala nejprve sypke prisady vcetne drozdi a az pote priichala ostatni.
Zatim skutecne nejlepsi bezlepkove rohliky.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

24. 1. 2016
17:25

Pro: LuckaA postupovala jste přesně dle receptu? Měla jste i stejnou mouku? Každá totiž váže trochu jiné množství vody. No každopádně já si hlídám každý nový recept, resp. pokus...a už Xkrát se mi stalo, že jsem upravovala množství vody či mouky...doporučuju příště nakukovat a příp. přidat více tekutin...Jestli teda budete ještě zkoušet tento recept ;-).
Můžu Vám doporučit velmi chválené bzl rohlíky: http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/tondovy-rohliky-bez-lepku-mleka-i-vajec

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Lucka

24. 1. 2016
14:44

dělala jsem testo podle receptu v pekarne,a vůbec se mi nespojilo po 1.5h jsem to vyndala a je tuhé :o(
kde se stala chyby ?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

7. 10. 2015
18:37

Pro: irenaNetuším, jestli nebyla chyba v postupu...Nechávala jste také kynout dvakrát, jak je psáno v receptu?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

irena

29. 9. 2015
20:24

Zdravím. Jak moc nabude těsto při kynutí ? Necháváte asi také půl hodiny? Nepovedlo se, rohlíky jsou sražené. Ještě druhý pokus a budu doufat :)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Michaela

3. 4. 2015
9:39

Pro: terkaDala jsem 1,5 lzicky suseneho a v pohode ;-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

terka

15. 1. 2015
7:38

Myslite ze muzu dat misto cerstveho susene drozdi?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Anna

11. 1. 2015
15:30

Ještě mám jednu várku v troubě ale už jsme jednu rohlíko
housku ochutnali. Dceři moc chutnají, mě připadají trochu moc sladké příště více osolím těsto.Takže dejte pozor na poměr cukru pro přípravu kvásku a soli pro dosoleni těsta.

Děkujeme za připomínku!

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Jarda

31. 12. 2014
10:26

Zdravím Vás... :-) Dělal jsem rohlíky včera (poprvé v životě, ale bude Silvestr a rád bych pojedl něco jednohubek) a těsto je famózní! Opravdu se nelepí, má krásnou strukturu a skvěle se s ním pracuje. Za mě pochvala, neb se rohlíky opravdu povedly...
Vše nej v Novém roce Vám přeji a děkuji za recept... :)
Jarda

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Radka

24. 1. 2013
13:38

Opradu jsou dobre. Nedelam rohliky,ale housky. Synovi moc chutnali,jen se po nich zaprasilo.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Moncag

23. 1. 2013
11:51

Tak právě jsem vyzkoušela trošku upravit recept, pro ty kdo nechtějí používat moc vajec. Dala jsem jen 1 vejce a 250ml mléka a těsto je stejné, pěkně se s ním pracuje a rohlíky jsou úplně stejně výborné!

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte