úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pudinkoví šneci dle Ládi Hrušky - bez lepku a mléka

Pudinkoví šneci dle Ládi Hrušky - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
3 a 1/2 hrnku bezlepkové mouky (já použila Schär Mix C, ve finále o trošku víc)
1 hrnek vlažného rostlinného mléka (já použila doma vyrobené rýžové)
1/4 Stelly
3 žloutky (v originálním receptu dva, raději jsem dala více, aby mi těsto lépe drželo)
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 kostka droždí

Náplň:
450 ml rostlinného mléka (já rýžové)
100 g rozinek
1 vanilkový puding
3 lžíce krystalového cukru (doporučuji více, máte-li rádi sladké ;-)
Postup přípravy:

Nejprve jsem si připravila kvásek - do vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala cukr, lžičku mouky, rozmíchala a dala na topení.

Po zhruba 15 minutách jsem ke kvásku přidala žloutky, vanilkový cukr a mouku se špetkou soli. Stellu ještě ne. Tu jsem si dala pouze rozehřát. Připravené těsto jsem propracovala a dala kynout do trouby zapnuté na co nejmenší ohřev (lze samozřejmě i opět na topení).

V době kynutí jsem si připravila náplň. Dle klasického postupu jsem si uvařila pudink a jen do něj navíc přidala rozinky.

Za asi 30 - 40 minut jsem do vykynutého těsta teprve zapracovala Stellu, na radu zkušené bezlepkové pekařky Radky Vrzalové. Těsto jsem vyválela na plát o tloušťce asi 1 cm a pomazala náplní. Stočila ho do rolád, které jsem část nakrájela zhruba na 1,5 cm kolečka a položila na plech a část dala pést vcelku a nakrájela až po upečení - podle mého názoru to bylo chuťově určitě lepší, neboť náplňm zůstala krásně "mazlavá"...i když pak se samozřejmě nejedná o pudinkové šneky, nýbrž roládu ;-). Obojí sem pomazala rozšlehaným vajíčkem a pekla zhruba při 180 °C dozlatova.

Dobrou chuť ;-)

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...