Pudinkoví šneci dle Ládi Hrušky - bez lepku a mléka
Náročnost: | jednoduchý |
---|---|
Čas přípravy: | |
Zařazení: |
Kynuté moučníky |
Hodnocení: |
|
Pro alergiky: |
Bez mléka Bez lepku |

Ingredience: |
Těsto: 3 a 1/2 hrnku bezlepkové mouky (já použila Schär Mix C, ve finále o trošku víc) 1 hrnek vlažného rostlinného mléka (já použila doma vyrobené rýžové) 1/4 Stelly 3 žloutky (v originálním receptu dva, raději jsem dala více, aby mi těsto lépe drželo) 3 lžíce moučkového cukru 1 vanilkový cukr špetka soli 1 kostka droždí Náplň: 450 ml rostlinného mléka (já rýžové) 100 g rozinek 1 vanilkový puding 3 lžíce krystalového cukru (doporučuji více, máte-li rádi sladké ;-) |
---|---|
Postup přípravy: |
Nejprve jsem si připravila kvásek - do vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala cukr, lžičku mouky, rozmíchala a dala na topení. Po zhruba 15 minutách jsem ke kvásku přidala žloutky, vanilkový cukr a mouku se špetkou soli. Stellu ještě ne. Tu jsem si dala pouze rozehřát. Připravené těsto jsem propracovala a dala kynout do trouby zapnuté na co nejmenší ohřev (lze samozřejmě i opět na topení). V době kynutí jsem si připravila náplň. Dle klasického postupu jsem si uvařila pudink a jen do něj navíc přidala rozinky. Za asi 30 - 40 minut jsem do vykynutého těsta teprve zapracovala Stellu, na radu zkušené bezlepkové pekařky Radky Vrzalové. Těsto jsem vyválela na plát o tloušťce asi 1 cm a pomazala náplní. Stočila ho do rolád, které jsem část nakrájela zhruba na 1,5 cm kolečka a položila na plech a část dala pést vcelku a nakrájela až po upečení - podle mého názoru to bylo chuťově určitě lepší, neboť náplňm zůstala krásně "mazlavá"...i když pak se samozřejmě nejedná o pudinkové šneky, nýbrž roládu ;-). Obojí sem pomazala rozšlehaným vajíčkem a pekla zhruba při 180 °C dozlatova. Dobrou chuť ;-) |
Autor: | Peťa77 |
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...
Salát s kuřecím masem
Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...
Svěží bramborový salát se zeleninou
Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...
Jak se připravit na alergologické testy: Dieta nevadí, ale léky někdy ano
Čekají vás alergologické testy? Pokusíme se vám zodpovědět nejčastější otázky, které...
Pečeme na Vánoce… bez mléka
Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...