úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pudinkoví šneci dle Ládi Hrušky - bez lepku a mléka

Pudinkoví šneci dle Ládi Hrušky - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
3 a 1/2 hrnku bezlepkové mouky (já použila Schär Mix C, ve finále o trošku víc)
1 hrnek vlažného rostlinného mléka (já použila doma vyrobené rýžové)
1/4 Stelly
3 žloutky (v originálním receptu dva, raději jsem dala více, aby mi těsto lépe drželo)
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 kostka droždí

Náplň:
450 ml rostlinného mléka (já rýžové)
100 g rozinek
1 vanilkový puding
3 lžíce krystalového cukru (doporučuji více, máte-li rádi sladké ;-)
Postup přípravy:

Nejprve jsem si připravila kvásek - do vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala cukr, lžičku mouky, rozmíchala a dala na topení.

Po zhruba 15 minutách jsem ke kvásku přidala žloutky, vanilkový cukr a mouku se špetkou soli. Stellu ještě ne. Tu jsem si dala pouze rozehřát. Připravené těsto jsem propracovala a dala kynout do trouby zapnuté na co nejmenší ohřev (lze samozřejmě i opět na topení).

V době kynutí jsem si připravila náplň. Dle klasického postupu jsem si uvařila pudink a jen do něj navíc přidala rozinky.

Za asi 30 - 40 minut jsem do vykynutého těsta teprve zapracovala Stellu, na radu zkušené bezlepkové pekařky Radky Vrzalové. Těsto jsem vyválela na plát o tloušťce asi 1 cm a pomazala náplní. Stočila ho do rolád, které jsem část nakrájela zhruba na 1,5 cm kolečka a položila na plech a část dala pést vcelku a nakrájela až po upečení - podle mého názoru to bylo chuťově určitě lepší, neboť náplňm zůstala krásně "mazlavá"...i když pak se samozřejmě nejedná o pudinkové šneky, nýbrž roládu ;-). Obojí sem pomazala rozšlehaným vajíčkem a pekla zhruba při 180 °C dozlatova.

Dobrou chuť ;-)

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...