úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rychlé bezlepkové krekry z pomazánkového másla

Rychlé bezlepkové krekry z pomazánkového másla

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Slané tyčinky, preclíky
Hodnocení:
Hodnotilo 23 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 1 balení bezlepkového pomazánkového másla
1 zarovnaná vanička bezlepkové mouky (od pomazánkového másla)+ mouka na podsypání při rozvalování
50 g nastrouhaného tvrdého sýra (gouda, cheddar) do těsta + 50 g na posypání
1 kávová lžička soli
1/2 kávové lžičky sladké papriky
1 vejce na potření + hrubá sůl na posypání (nemusí být)
Postup přípravy:

Pomazánkové máslo, mouku, strouhaný sýr, papriku a sůl vymícháme v hladké těsto, které necháme alespoň jednu hodinu odpočinout v igelitovém sáčku v ledničce (nejlepší je zadělat těsto ráno a péct odpoledne apod.).

Po odpočinutí předehřejeme troubu na 180 ° C, těsto rozválíme na placku o výšce cca 0,5 cm. Rádýlkem nebo nožem vykrajujeme tyčinky nebo trojúhelníčky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Krekry potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem a hrubou solí. Pečeme do zlatova.

Tip: Pokud použijete mouku Jizerku, Schar, Mantler apod., krekry budou vláčnější, pokud použijete samokypřící Doves Farm (modrá), bude těsto trochu drobivější a krekry budou po upečení krekry krásně křupat. Druhý den budou tužší.

Krekry lze uchovat v plechové dóze až tři dny.

Autorka: Vařečka http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte