úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rychlé bezlepkové krekry z pomazánkového másla

Rychlé bezlepkové krekry z pomazánkového másla

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Slané tyčinky, preclíky
Hodnocení:
Hodnotilo 24 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 1 balení bezlepkového pomazánkového másla
1 zarovnaná vanička bezlepkové mouky (od pomazánkového másla)+ mouka na podsypání při rozvalování
50 g nastrouhaného tvrdého sýra (gouda, cheddar) do těsta + 50 g na posypání
1 kávová lžička soli
1/2 kávové lžičky sladké papriky
1 vejce na potření + hrubá sůl na posypání (nemusí být)
Postup přípravy:

Pomazánkové máslo, mouku, strouhaný sýr, papriku a sůl vymícháme v hladké těsto, které necháme alespoň jednu hodinu odpočinout v igelitovém sáčku v ledničce (nejlepší je zadělat těsto ráno a péct odpoledne apod.).

Po odpočinutí předehřejeme troubu na 180 ° C, těsto rozválíme na placku o výšce cca 0,5 cm. Rádýlkem nebo nožem vykrajujeme tyčinky nebo trojúhelníčky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Krekry potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem a hrubou solí. Pečeme do zlatova.

Tip: Pokud použijete mouku Jizerku, Schar, Mantler apod., krekry budou vláčnější, pokud použijete samokypřící Doves Farm (modrá), bude těsto trochu drobivější a krekry budou po upečení krekry krásně křupat. Druhý den budou tužší.

Krekry lze uchovat v plechové dóze až tři dny.

Autorka: Vařečka http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...