úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Šmakoun nudle s tuňákem a bezlaktózovou mozzarellou

Šmakoun nudle s tuňákem a bezlaktózovou mozzarellou

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: šmakoun štíhlé nudle (půlku balíčku 135 g na osobu)
hrst cherry rajčátek
lahůdková cibulka
ovesná smetana
tuňák ve vl. šťávě 80 g
sůl
pepř
bazalkový olivový olej(nebo jiný)
sušený česnek
pažitka
Goldstein mozzarella
Postup přípravy:

Na rozpálenou pánev kápneme olivový olej ochucený bazalkou (nebo jakýkoliv jiný, výborný bude česnekový nebo dýňový), přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku (nemusí být), konzervu tuňáka bez vody a hrst pokrájených cherry rajčat (lépe vynikne chuť). Směs osolíme, opepříme, přidáme petrželku nebo pažitku, trochu sušeného česneku a podlijeme troškou mandlové smetany. Opravdu jen malinko, není to ani 50 ml. Ztlumíme plamen a mezitím si připravíme šmakoun nudle.

Sáček nahoře ustřihneme, propíchneme vidličkou a dáme do mikrovlnky na 2 minuty. Půl balíčku je na cca jednu osobu, ale i tak je toho dost. Nudle vyndáme ze sáčku, odměříme si pro sebe porci a přidáme na pánev. Promícháme, aby se chutě spojily, a servírujeme. Na talíři posypeme pažitkou a bezlaktózovou mozzarellou. Dobrou chuť :-)

Autor: MosteckySnek

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte