úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Vinné škvarkové sušenky - bez lepku, mléka a vajec - tmavé

Vinné škvarkové sušenky - bez lepku, mléka a vajec - tmavé

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h 30 min
Zařazení: Chuťovky, studená jídla
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Ingredience: 300 g mouky Schaer mix B
100 g dobrého sádla - povoleného
100 ml bílého vína
50 g mouky ze semínek z hroznového vína
50 g mletých škvarků
50 g mletých vlašských ořechů + 50 g mletých ořechů na posypání
1 kávová lžička soli

plech
pečící papír
potravinářská fólie
Postup přípravy:

Mouky, mleté škvarky, mleté ořechy a sůl promícháme. Přilijeme víno a přidáme povolené sádlo. Vše propracujeme v hladké těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku nebo potravinářské fólie. Necháme alespoň dvě hodiny v lednici odpočinout.

Těsto vyndáme z ledničky a necháme trochu povolit. Troubu předehřejeme na 185 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto rozválíme, nejlépe mezi přehnutou potravinářskou fólií, sundáme vrchní díl fólie a vykrajujeme různé tvary (formičku před vykrajováním vždy "omoučíme").

Tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vlažnou vodou a sypeme nasekanými ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte