Infolinka 541 212 450

Velikonoční muffiny bez lepku

INGREDIENCE

Těsto: 3 velká vejce 150 g Doves Farm červený rámeček 100 ml řepkového oleje 60 - 80 ml agávového sirupu 50 g kokosová mouka Adveni medical 3 vrchovaté polévkové lžíce bílého jogurtu 3 rovné kávové lžičky vinného kamene 1 polévková lžíce nastrouhané kůry z BIO citronu dřeň z 1 lusku pravé vanilky špetka jedlé sody Krém: 1 kostka povoleného másla 4 x kostička Gervais (Žervé) 62,5 g 2 - 3 polévkové lžíce cukru moučka gelové barvy např. Wilton plech nebo košíčky na muffiny mandlový marcipán čokoládová vajíčka



POSTUP

Suroviny si vyndáme alespoň jednu hodinu před zpracováním, aby měly stejnou teplotu.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech na muffiny vyplníme papírovými košíčky. V míse vymixujeme celá vajíčka s agávovým sirupem do světlé pěny. Za stálého šlehání přilijeme olej a jogurt a přidáme citrónovou kůru.

Ve vedlejší misce si smícháme mouky, vinný kámen a sodu. Sypkou směs přidáme k vaječné směsi a opatrně promícháme, nejlépe silikonovou stěrkou, až se vše spojí v hladké těsto. Lžící plníme košíčky - cca 16 ks.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut nebo až je špelje po vytažení z muffinu čistá.

Máslo povolené na pokojvou teplotu vyšleháme s cukrem a žervé do hladkého krému, přibarvíme gelovou barvou a pořádně vyšleháme, aby se krém obarvil jednotně a v celém objemu.

Muffiny necháme vychladnout na mřížce a zdobíme obarveným krémem a marcipánovými zvířátky či čokoládovými vajíčky.

Autorka: Radka Vrzalová: http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie