Infolinka 541 212 450


Víkendový kurz bezlepkového vaření na Vysočině




Naše jihočeská spolupracovnice a zkušená lektorka vaření bez lepku Radka Vrzalová se chystá na výjezdní intenzivní kulinářský kurz, který se uskuteční v půlce září v Chotěboři. Pokud začínáte s bezlepkovým vařením a nejste si jisti v kramflecích, využijte této příležitosti.

Nové vědomosti i inspirace pro bezlepkovou kuchyni

Kurz bude zaměřen na základy české i mezinárodní kuchyně s vyloučením lepku. Lektorka vás naučí, jak připravit mimo jiné tato jídla:

  • sladké a slané bezlepkové pečivo
  • pohankové palačinky
  • dýňová polévka s jablky a zázvorem
  • jáhlové a indické placky
  • kuře plněné sýrem
  • řízečky na cesty
  • svíčková na smetaně
  • dva druhy knedlíků

Některé pokrmy budou i bez laktózy. Všechny výtvory, které s Radkou uvaříte, budete moci také sníst, případně přivézt vzorky svým blízkým.

Výborná dopravní i cenová dostupnost

Kurz bude probíhat v Evangelickém středisku na okraji města Chotěboř, které je zároveň jeho oficiálním organizátorem. Středisko je obklopeno lesy.

Chotěboř leží v okrese Havlíčkův Brod na Vysočině. Je dobře dostupná autem (35 km od dálnice D1) i vlakem ze všech směrů.

Místo konání na Mapy.cz

Akce začíná v pátek 13. 9. večer a končí v neděli 15. 9. kolem poledne. Nocleh je zajištěn přímo v místní skromné, ale čisté ubytovně. Kapacita kurzu je 20–25 osob. Uzávěrka přihlášek je 31. 8. 2013.

Cena kurzu je pouhých 1900 Kč na osobu a zahrnuje ubytování i všechny suroviny na výuku. Předpokládá se, že budete hodně ochutnávat z toho, co se navaří. Účastníci by si pouze s sebou měli přibalit něco na snídaně, zejména pečivo.

Kurzovné se platí předem. Další organizační podrobnosti a kontakty na pořadatele najdete v přihlašovacím formuláři.

Přihlašovací formulář ke stažení (interaktivní PDF)

Náš tip: Kdo že je ta Radka Vrzalová? Přečtěte si rozhovor s ní v článku Praktických rad k celiakii je málo.


Články na podobné téma