Infolinka 541 212 450

Amarantové palačinky - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

amarantová mouka rostlinné mléko vejce špetka soli olej jahodová marmeláda jahody rostlinná šlehačka



POSTUP

Amarantové palačinky připravujeme naprosto stejně, jako palačinky klasické, jen místo pšeničné mouky hladké, příp. polohrubé, použijeme mouku amarantovou.

Z vajíčka rozkvedlaného v lehce osoleném mléce a přiměřeného množství amarantové mouky připravíme těsto, které smažíme na olejem vytřené pánvičce (přišlo mi, že se tyto palačinky více přichytávaly, oproti klasickým) z obou stran dozlatova.

Po usmažení podáváme dle chuti. Na obrázku jsou potřené jahodovou marmeládou, svinuté a ozdobené rostlinnou šlehačkou a čerstvými jahodami.

Musím přiznat, že výsledek zcela předčil mé očekávání. Palačinky byly vynikající, samy o sobě mají díky amarantové mouce jemnou oříškovou chuť, v kombinaci s jahodami opravdu vynikající! Oproti klasickým mi přišly křehčí, což ale vůbec nebylo na závadu, ba právě naopak.

Zkoušela jsem doma připravit i palačinky z mouky kukuřičné, avšak výsledek byl oproti amarantovým opačný. Shodli jsme se, že chuť kukuřičné mouky by se spíše hodila k palačinkám naslano, než nasladko, navíc byly na náš vkus příliš hutné.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 10 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 27 lidí)

Kategorie