Infolinka 541 212 450

Arašídový koláč s Toffu tvarohem - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Těsto: 200 g arašídové mouky 200 g Stelly 150 g moučkového cukru 100 g tapiokové mouky 1 vejce 1 kávová lžička guarové moučky 1/2 bezlepkového prášku do pečiva Podklad do koláče: 300 - 400 g pikantní marmelády (např. rybíz + maliny) Toffu tvaroh do koláče: 400 g bílého Toffu bez příchutě 250 - 300 ml sójového mléka 150 g moučkového cukru + 1 cukr s pravou vanilkou 2 celá vejce 1 pudinkový prášek bez lepku a mléka kůra a 1 polévková lžíce šťávy z BIO citrónu 1 polévková lžíce Tuzemáku pečící papír a pečící nádoba 30 x 20 cm



POSTUP

Troubu předehřejeme na 170 °C. V míse smícháme mouku, škrob, cukr, guar a prášek do pečiva. Přidáme nastrouhaný tuk a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 20 minut v lednici odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň. Toffu rozmačkáme, např. vidličkou, přilijeme mléko, přidáme cukr, citrónovou šťávu, kůru, Tuzemák, vejce a pudinkový prášek. Vyšleháme mixérem v hladkou hmotu, kterou necháme chvilku odpočinout.

Vyválené těsto rozprostřeme do pečící nádoby vyložené pečícím papírem, vytvoříme vyšší okraje, pomažeme marmeládou a opatrně vlijeme toffu náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut.

Po upečení dáme koláč vychladnout na mřížku a do druhého dne ho necháme na chladnějším místě, neboť nejlepší je právě druhý den, nakrájený na malé kostičky.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.4x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie