Infolinka 541 212 450

Bábovka bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

180 g mouky Doves Farm samokypřící 150 ml oleje 100 g cukru moučka 3 vrchovaté lžičky Psyllia rozmíchat ve 300 ml vody a nechat nabobtnat 1 kypřící prášek do pečiva (Alnatura Weinstein) 1 vanilkový cukr 15 g kokosové nativní mouky 10 g hladké kukuřičné mouky



POSTUP

Nejprve jsem smíchala všechny sypké suroviny. Poté přidala olej a gel vzniklý z Psyllia a vše řádně vyšlehala ručním mixérem.

Formu na menší bábovku jsem vymazala tukem a vysypala moukou. Naplnila jsem ji těstem a dala péct do vyhřáté trouby na cca 40 minut při 175 °C. Když těsto vyskočilo a začalo nahoře zlátnout, tak jsem píchla špejlí a když se nelepilo, tak byla hotová.

Bábovku jsem hned po upečení vyklopila a nechala vychladnout.

Je dobrá i druhý den, pokud ji zabalíte do mikrotenového sáčku.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 19 lidí)

Kategorie