Infolinka 541 212 450

Bábovka z pomerančů - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

2 malé pomeranče s tenkou slupkou (nejlépe bio) 125 g cukru 4 celé vejce 85 g rýžové mouky 70 g mletých mandlí ( použivam blanšírované) 15 g kokosu 1/2 prášku do pečiva Na sirup: 150 - 200 ml pomerančové šťávy 100 g cukru krupice



POSTUP

Pomeranče pořádně umyjeme, vložíme do vody, přivedeme k varu a na jemném plameni vaříme cca 50 minut. Necháme vychladnout a poté rozmixujeme na  pyré (celkem by ho mělo být 150 - 190 g).

V míse vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, opatrně ručně zamícháme pomerančové pyré a pak mouku s práškem do pečiva, kokos, mandle.

Pečeme při 175 - 180 stupních cca 45 minut.

Po vytažení opatrně propícháme špejlí a polijeme pomerančovým  sirupem (svaříme  pomerančovou šťávu s cukrem, chvilku povaříme na jemnem plameni, aby to malinko zhoustlo a odstavíme. Omáčku jsem lila na buchtu jeste ve formě (tedy spodek) a po otočení a vyklopení z formy jsem opět opatrně propíchala buchtu špejlí a  polila sirupem.

Kdo chce, tak po vychladnutí polije ještě rozpuštěnou čokoládou a posype ořechy (není to ale nutné).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie