Infolinka 541 212 450

Banánová bábovka

INGREDIENCE

1 - 2 banány (dle velikosti) 200 g polohrubé mouky 200 g sojové hladké mouky 200 g hnědého cukru nebo fruktózy 200 ml nápoje ze sladkých mandlí (BIO ECOMIL) 100 ml oleje 3 vejce 1 kopcovatá lžíce Svatojánského chleba světlého (Karob) 1 prášek do pečiva špetka soli tuk a mouka na formu



POSTUP

Oba druhy mouk, cukr a prášek do pečiva nasypeme do mísy a přilijeme olej a nápoj ze sladkých mandlí. Přidáme vejce a sůl. Důkladně promícháme a nakonec vmícháme banán, který jsme si předem v misce rozmělnili vidličkou na kaši. 3/4 těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy a do zbývajícího těsta zamícháme Svatojánský chléb (pokud je těsto hodně husté, tak jej můžete rozředit ještě kapkou nápoje ze sladkých mandlí) a vlijeme na světlé těsto již ve formě.

Bábovku pečeme při 180 °C asi 40 minut a po upečení necháme vychladnout a až po důkladném vychladnutí vyklopíme.

Povrch bábovky můžete případě ozdobit čokoládovou polevou, kterou si připravíte z karobové čokolády a lžíce kokosového tuku.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 10 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie