Infolinka 541 212 450

Bezlepková ovocná bublanina s pohankovou drobenkou

INGREDIENCE

Na těsto: 2 vejce 1/2 hrnku přírodního cukru (lze i méně) špetka soli 1/2 šálku teplého rostlinného mléka 1 hrnek kukuřičné mouky (nejlépe polohrubé) 1 hrnek rýžové nebo pohankové mouky 2 lžíce kukuřičného škrobu 4 lžíce oleje 1 lžíce kypřicího prášku bez lepku špetka citronové kůry nebo kapka citronové esence troška tuku na vymazání pekáče Na ozdobu: asi 1/2 kila sezonního ovoce (ryngle, meruňky, švestky apod.) 1 lžíce cukru Na drobenku: 3 lžíce pohankové mouky 3 lžíce cukru (dobrý je hroznový) 1 cm kostky rostlinného tuku (Alsan, Hera) nebo másla



POSTUP

Ovoce si očistíme a nakrájíme do misky. Podle potřeby osladíme a necháme proležet. Tmavnoucí ovoce doporučuji navíc zakapat citronovou šťávou. 

Troubu si rozehřejeme na zhruba 185 °C.

Vajíčka ušleháme s cukrem a solí do pěny. Přidáme mléko a olej a znovu prošleháme. Pak vmícháme mouky, škrob a prášek do pečiva. A citronové aroma nebo kůru. 

Vymastíme si pekáč nebo dortovou formu a vysypeme libovolnou bezlepkovou moukou.

Z pohankové mouky, cukru a tuku si prsty vypracumeme drobenku.

Těsto přeneseme do pekáče, ozdobíme ovocem a drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut do zlatova. 

P. S.: Bublanina se dá udělat i BEZ VAJEC, pouze se přidá trochu více tekutin (mléka a oleje). Škrob těsto "udrží". 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie