Infolinka 541 212 450

Bezlepková veka

INGREDIENCE

450 g bezlepkové mouky Schär Mix B 400 ml mléka 50 g pohankové mouky 1 kávová lžička cukru 1 kávová lžička soli 1/2 kostičky droždí



POSTUP

Do pekárny nalijeme mléko a přidáme cukr, droždí, mouku a nakonec sůl. Pekárnu nastavíme na program zadělávání s kynutím a zapneme. Po ukončení programu těsto vyndáme na pomoučený vál a rozdělíme na polovinu. Z těsta vyválíme placku asi 1 cm vysokou a stočíme do veky. Položíme na plech vyloženým  pečícím papírem a to samé uděláme s druhou půlkou těsta. Plech s vekama přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut kynout. Veky potřeme studenou vodou a dáme péci do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme 30 minut. Po upečení veky opět potřeme studenou vodou.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 87 lidí)

Kategorie