Infolinka 541 212 450

Bezlepkové a bezmléčné vdolečky

INGREDIENCE

650 g bezlepkové mouky Jizerka(příp. 350 g Jizerky a 300 Schär Mix C) 500 ml sojového mléka (příp. méně) 1 vajíčko 4 polévkové lžíce krystalového cukru 3 polévkové lžíce oleje 2 čajové lžičky soli 3/4 kostky kvasnic Na ozdobení: marmeláda nebo povidla a šlehačka



POSTUP

Ohřejeme si mléko, aby bylo vlažné. Rozdělíme ho na dvě poloviny. Do první poloviny dáme lžíci cukru, droždí a rozmícháme. Nakonec to poprášíme moukou. Necháme vzejít kvásek.

Do mísy dáme mouku, zbytek cukru, vejce, olej, sůl. Promícháme a uprostřed si uděláme důlek, do kterého vlijeme kvásek. Vyšleháme hladké těsto. Těsto dáme cca na 50 minut kynout do trouby při 40 stupních.

Nakynuté těsto pomocí polévkové lžíce vyhazujeme na pomoučený vál. Uděláme malé kuličky, které rukama roztáhneme a uděláme uprostřed malý ďolíček.

Vdolečky vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme z každé strany. Nakonec ozdobíme povidly či marmeládou a šlehačkou. 

       

       

 

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie