Infolinka 541 212 450

Bezlepkové indické chleby Naan

INGREDIENCE

200 g bezlepkové mouky + hrst na poprášení 150 - 180 ml bílého tučného bezlepkového jogurtu 10% (typ řecký nebo 12% zakysaná smetana) 1 polévková lžíce římského kmínu 1 polévková lžíce nemletého máku 1/2 sáčku kypřícího prášku bez lepku nebo 2 kávové lžičky vinného kamene 1/2 kávové lžičky soli Množství jogurtu záleží na použité bezlepkové mouce. Pokud použijete Jizerku, Schaer B apod. stačí 150 ml. Pokud Doves Farm modrou samokypřící, dejte jogurtu více. Tato dávka je pro 1 - 2 osoby.



POSTUP
  1. Na teflonové pánvi ohřejeme na sucho římský kmín  (rozvoní se a je aromatičtější). V míse smícháme mouku, sůl, kypřící prášek, zchladlý kmín, mák, jogurt.
  2. Uhněteme rukama hladké těsto. Rozdělíme ho na 4 kousky, ze kterých na pomoučené ploše rozválíme válečkem kruhové placky o průměru cca 15 cm a cca 0,5 cm silné.
  3. Placky poprášíme moukou, dáváme na suchou teflonovou pánev. Pečeme na střední plamen, až se na plackách vytvářejí puchýřky (3 - 5 minut z každé strany).

Tip: Placky doma jíme k indické čočce nebo masům pěti vůní apod. Můžete si je potřít rozpuštěným máslem s drceným česnekem a jíst k zeleninovému salátu atd.

Dcera nemá ráda aromatický římský kmín, tak dáváme chia semínka a mák, pro děti možná příjemnější varianta.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 21 lidí)

Kategorie