250 g Jizerky 200 g Hery (másla) 130 g moučkového cukru 60 g mletých vlašských ořechů náplň: 150 g másla 150 g moučkového cukru 70 g mletých vlašských ořechů rum dle chuti
250 g Jizerky 200 g Hery (másla) 130 g moučkového cukru 60 g mletých vlašských ořechů náplň: 150 g másla 150 g moučkového cukru 70 g mletých vlašských ořechů rum dle chuti
Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme min. 1 hodinu odležet v ledničce.
Těstem plníme formičky, pokud možno co nejslabší vrstvou, aby vznikl po upečení dostatek prostoru na náplň.
Pečeme při asi 170°C 10 - 12 minut, resp. do zrůžovění.
Po vychladnutí plníme krémem z másla, moučkového cukru, vlašských ořechů, příp. rumu, který jsme si připravili a slepujeme vždy dvě půlky ořechů k sobě.
My jsme zvyklí obalovat ve směsi kakaa a moučkového cukru, lze i máčet v čokoládě.
Dobrou chuť ;-)