Infolinka 541 212 450

Bezlepkový chléb

INGREDIENCE

500 g bezlepkové mouky Schär Mix C 400 ml vody 100 ml oleje 20 g droždí 1 kávová lžička cukru 1 kávová lžička soli



POSTUP

Do pekárny nalijeme vodu, vložíme cukr, rozdrobíme droždí, necháme asi 15 minut stát.

Pak přidáme olej, mouku a sůl. Pekárnu zapneme na zadělávací program, který trvá asi 2 hod.

Po ukončení programu je již chleba vykynutý. Formu s těstem vložíme do rozehřáté elektrické trouby na 170 °C a pečeme 50 minut.

Po upečení necháme chleba trochu schladnout a pak ho vyklopíme. Jelikož bezlepkový chléb rychle začíná plesnivět, dávám ho v igelitovém sáčku do chladničky, kde vydrží asi týden.

Tento chléb je dost podobný toustovému chlebu.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

3 h 30 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie