Infolinka 541 212 450

Bezlepkový chléb od Labety

INGREDIENCE

570 ml vody 240 g směsi na bílý chléb od Labety 150 g bramborového škrobu 100 g sojové mouky 1 lžíce instantních jáhelných vloček (jsou super i do polívky) 3 lžičky guarové gumy 3 lžičky psylia 2 lžičky chlebového koření 1,5 lžičky soli 1 kvasnice v prášku



POSTUP

Psylium dáme do vody na 10 min. bobtnat.

V misce smícháme vše, kromě kvasnic a soli.

Psylium s vodou dáme do pekárny, na to nasypeme vše sypké, nakonec dáme do jednoho rohu sůl a naproti kvasnice.

Při míchání stírám těsto od okrajů. Po ukončení míchání lehce uhladím těsto, kvůli lepšímu tvaru:-).

Toto je první bezlepkový chleba, který chutná i mně (Lucka je nadšedná). Dokonce má těsto i póry, to se mi zatím ještě nepovedlo:-).

Autorka: Xynika

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

2.9x
(Hodnotilo 46 lidí)

Kategorie