Infolinka 541 212 450

Bezlepkový dort s čokoládovou pěnou a malinovým želé

INGREDIENCE

Malinový piškot: 200 g malinového džemu 150 g rýžové mouky 90 g másla či jiného tuku 90 g cukru 1 velké vejce (80 g bez skořápky) 8 g prášku do pečiva Malinové pyré: 400 g mražených malin cukr podle chuti citrónová šťáva 3 plátky želatiny Čokoládová pěna: 300 g smetany ke šlehání 210 g čokolády (namixovat mléčnou s hořkou) 120 g mléka 5 g želatiny v prášku trošku studené vody na namočení želatiny Čokoládová poleva: 125 g čokolády na vaření z Lidlu 100 g smetany ke šlehání



POSTUP

Malinový piškot:  Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Pak zašleháme vejce a střídavě přidáme mouku s práškem do pečiva a džem. Dala jsem i pár celých mražených malin (cca 6 ks). Pečeme při 175 stupních cca 20 minut.

Malinové pyré: Mražené maliny rozehřejeme, přidáme cukr, citrónovou šťávu a rozmixujeme. Propasírujeme (po propasírovaní bychom měli mít cca 250 ml pyré) a znovu lehce ohříváme, ale nevaříme. Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme a rozpustíme v teplém pyré. Vložíme do lednice a necháme cca 30 minut chladit. Pak na vychladlý korpus dáme menší nerez kruh (obruč), vlijeme polotuhé pyré a vložíme celé do lednice na cca 1 h. Zjistíme, jestli pyré už je tuhé, a odstaraníme obruč ohraničující pyré a navrstvíme čokoládovou pěnu.

Čokoládová pěna: Do trošky vody dáme namočit želatinu. Ohřejeme mléko a želatinu v něm rozpustíme. Zzalejeme tím nalámanou čokoládu v misce a míchánim rozpustíme. Šlehačku ušleháme a spojíme s vychladlou čokoládovou směsí.

Čokoládová poleva: Smetanu ohřejeme (takřka k bodu varu) zalijeme čokoládu a rozpustíme. Nalijeme na dort.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.3x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie