Postup přípravy
Malinový piškot: Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Pak zašleháme vejce a střídavě přidáme mouku s práškem do pečiva a džem. Dala jsem i pár celých mražených malin (cca 6 ks). Pečeme při 175 stupních cca 20 minut.
Malinové pyré: Mražené maliny rozehřejeme, přidáme cukr, citrónovou šťávu a rozmixujeme. Propasírujeme (po propasírovaní bychom měli mít cca 250 ml pyré) a znovu lehce ohříváme, ale nevaříme. Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme a rozpustíme v teplém pyré. Vložíme do lednice a necháme cca 30 minut chladit. Pak na vychladlý korpus dáme menší nerez kruh (obruč), vlijeme polotuhé pyré a vložíme celé do lednice na cca 1 h. Zjistíme, jestli pyré už je tuhé, a odstaraníme obruč ohraničující pyré a navrstvíme čokoládovou pěnu.
Čokoládová pěna: Do trošky vody dáme namočit želatinu. Ohřejeme mléko a želatinu v něm rozpustíme. Zzalejeme tím nalámanou čokoládu v misce a míchánim rozpustíme. Šlehačku ušleháme a spojíme s vychladlou čokoládovou směsí.
Čokoládová poleva: Smetanu ohřejeme (takřka k bodu varu) zalijeme čokoládu a rozpustíme. Nalijeme na dort.