Infolinka 541 212 450

Bezlepkový koláč s tofu krémem

INGREDIENCE

500 ml rýžového mléka 1 koupený pytlík "Křehký moučník" 1 balení Tofu 150 ml oleje 3 celá vajíčka 1 vanilkový bezlepkový pudink cukr voda Granko (pro zdravou část rodiny - zakysaná smetana)



POSTUP

"Křehký moučník" (bez lepku) jsem smíchala s vajíčky a olejem a vylila do pečící formy.

Krém: - Tofu jsem smíchala s 1/2 hotového bezlepkového pudinku (oslazený a uvařeným z rýžového mléka), přidala vodu (může se přidat ještě i vanilkový cukr - jak to má kdo rád sladké) a ponorným šlehačem vytvořila mírně tekutou směs, kterou jsem nakapala na těsto.

Pekla jsem při 180 °C cca 40 minut. Vychladlý koláč jsem rozpůlila. Jednu půlku posypala jen Grankem (pro bezmléčnou dietu) a na druhou dala zakysanou smetanu s Grankem (pro ty, kteří mohou mléčné výrobky).

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie