Infolinka 541 212 450

Bezlepkový křupavý chlebíček (knackebrot)

INGREDIENCE

400 ml vody 125 g pohankové mouky 125 g libovolných bezlepkových vloček (měla jsem směs pohankových, jahelných, rýžových a kukuřičných) 1 větší hrst vlašských ořechů (případně mandlí) 30 g sezamových semínek 30 g máku 30 g slunečnicových nebo lněných semínek 1/2 lžičky soli



POSTUP

Smícháme mouku, vločky, sůl a vodu a necháme hodinu a více odležet. Pak přidáme sezam, mák, slunečnicová či lněná semínka a nasekané ořechy. Necháme 10 minut odležet. Hmotu rozprostřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a nožem naznačíme mřížku, aby se chlebíky po upečení snadněji lámaly. Pečeme při teplotě 140 °C asi hodinu.

Do chlebíčků můžeme přidat oblíbené koření (osvědčilo se mi grilovací koření a kari). Případně můžeme upéct sladkou variantu. V tom případě ubereme sůl a přidáme cukr a skořici.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 65 lidí)

Kategorie