5 bílků 130 g cukru moučka 100 g polohrubé rýžové mouky 65 g rozpuštěného a zchladlého Alsanu 50 g ořechů - mix vlašských, lískových, pekanových - nasekat rozinky kůra z 1 BIO citrónu 1 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
5 bílků 130 g cukru moučka 100 g polohrubé rýžové mouky 65 g rozpuštěného a zchladlého Alsanu 50 g ořechů - mix vlašských, lískových, pekanových - nasekat rozinky kůra z 1 BIO citrónu 1 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
Bílky vyšleháme s pomerančovou šťávou do pěny. Zašleháme cukr, přidáme nasekané nebo mleté oříšky, kůru (nešetříme) a zchladlý Alsan. Ručně promícháme a nakonec přidáme opatrně mouku a rozinky.
Vlijeme do vymazane formy na biskupský chlebíček a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 175 stupňů. Vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout.
Můžeme podávat s kokosovou šlehačkou. Lze samozřejmě polít i čokoládou, ale tu máme raději na biskupském chlebíčku.