Infolinka 541 212 450

Bílkový chlebíček bez lepku a mléka

INGREDIENCE

5 bílků 130 g cukru moučka 100 g polohrubé rýžové mouky 65 g rozpuštěného a zchladlého Alsanu 50 g ořechů - mix vlašských, lískových, pekanových - nasekat rozinky kůra z 1 BIO citrónu 1 lžíce čerstvé pomerančové šťávy



POSTUP

Bílky vyšleháme s pomerančovou šťávou do pěny. Zašleháme cukr, přidáme nasekané nebo mleté oříšky, kůru (nešetříme) a zchladlý Alsan. Ručně promícháme a nakonec přidáme opatrně mouku a rozinky.

Vlijeme do vymazane formy na biskupský chlebíček a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 175 stupňů. Vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout.

Můžeme podávat s kokosovou šlehačkou. Lze samozřejmě polít i čokoládou, ale tu máme raději na biskupském chlebíčku.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 13 lidí)

Kategorie