Infolinka 541 212 450

Biskupský beránek

INGREDIENCE

350 g polohrubé mouky 250 ml rostlinného mléka 200 g rostlinného tuku na pečení 200 g cukru krupice 4 lžíce vanilkové Hrašky + 1 lžíce oleje 2 lžíce kandované ovoce hrstka rozinek 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 lžička citronové kůry Karobová poleva: 60g karobového prášku 250g 100% ztuženého tuku 40g hladké mouky 300g cukru moučky 1 vanilkový cukr



POSTUP

Formu na beránka si vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.

Změklý tuk utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme citronovou kůru. Přimícháme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva a Hrašku s olejem. Nakonec přidáme rostlinné mléko a vymícháme hladké těsto.

Vsypeme rozinky a kandované ovoce a znovu promícháme.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 st. cca 60 minut.

Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme z formy. Můžeme jen pocukrovat nebo zdobit karobovou, nebo jakoukoliv jinou polevou.

Karobová poleva: Rozpustíme pomalu tuk, v něm rozmícháme cukry, karobový prášek  a mouku. Vymícháme do hladké hmoty, kterou hned poléváme beránka.

Zbytek karobové polevy můžeme nalít do formiček vypláchnutých studenou vodou a udělat si tak karobovou čokoládu.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 19 lidí)

Kategorie