Infolinka 541 212 450

Bramborové knedlíky - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

najemno nastrouhané brambory kukuřičná polohrubá mouka bramborový škrob rozmíchaný v trošce vody špetka prášku do pečiva rozmíchaná taktéž v trošce vody sůl pár kapek octa



POSTUP

Brambory jsem nastouhala najemno. V nezbytné trošce vody jsem si rozpustila škrob a prášek do pečiva (namísto vejce, resp. žloutku) a přidala k bramborám. Směs jsem osolila a pomaličku přidávala polohrubou kukuřičnou mouku a na ochucení najemno nasekanou mraženou (čerstvou) petrželku. Do vytvoření těsta obvyklé konzistence.

Těsto jsem vyválela na širší "hady" a z nich pak uřezávala kousky, které jsem vařila ve vroucí osolené vodě do vyplavání, cca  5 - 7 minut, dle velikosti.

Zkoušela jsem použít i jiné druhy mouky, avšak tato byla nejlepší.

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 16 lidí)

Kategorie