Infolinka 541 212 450

Bramborové preclíky bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

250 - 300 g polohrubé kukuřičné mouky 250 g brambor 125 g sádla hraška (místo 1 vejce) 1/2 bezlepkového prášku do pečiva sůl lze i na obarvení a dochucení těsta použít: sladkou papriku kari drcený kmín



POSTUP

Brambory uvařené ve slupce (nejlépe den předem) oloupeme a nastrouháme najemno. Namísto vajíčka si připravíme hrašku dle návodu - rozmícháme 20 g ve 40 ml vody a přidáme k nastrouhaným bramborám. Stejně tak i ostatní ingredience. Vytvoříme si nelepivé, tužší těsto, které můžeme ještě ochutit a obarvit přidáním červené papriky, kari, drceným kmínem.

Z těsta si odtrháváme kousky, ze kterých nejprve vytvoříme tenký váleček a ten pak různě stáčíme či zaplétáme do požadovaných tvarů. Před pečením můžeme potřít slanou vodou, rostlinným mlékem, ale i rozehřátým sádlem a posypat dle chuti.

Vytvořené preclíky pečeme v předem vyhřáté troubě (na 180 - 200 °C) do zezlátnutí.

Dobrou chuť;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.1x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie