Infolinka 541 212 450

Bramborový krém s mrkví a rýží - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

3 porce: 1 velký brambor 2 střední mrkve 100 ml sójové nebo rýžové smetany (lze nahradit 2 lžícemi sušeného rostlinného mléka a lžící olivového oleje) 2 až 3 stroužky česneku 2 lžíce uvařené rýže 1 lžička sušené zeleniny (Horalka, Solčanka apod.) 1 lžička mořské soli pažitka nebo nori vločky na ozdobu špetka chilli (nemusí být)



POSTUP

Dáme si vařit asi 1/2 litru vody. Osolíme ji.

Mrkev, brambor i česnek si nastrouháme nahrubo (každé zvlášť). Do vroucí vody vložíme mrkev a vaříme asi 3 minuty. Pak přídáme brambor a česnek a vaříme dalších zhruba 5 minut, dokud brambory nejsou skoro měkké. Přidáme uvařenou rýži, smetanu a koření a krátce provaříme. Podle chuti dosolíme nebo dokořeníme. 

Vznikne hustá, vydatná a levná polévka. Na talíři ozdobíme nějakou tou "travičkou".

P. S.: Kombinace brambor a rýže je neprávem opomíjena.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 20 min

Hodnocení

2.7x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie