Infolinka 541 212 450

Bulky se lněným semínkem

INGREDIENCE

250 ml rostlinného mléka 150 g grahamové mouky 150 g hladké mouky 50 g žitné mouky 50 ml olivového oleje 2 polévkové lžíce octa 2 kávové lžičky soli 1 kávová lžička cukru 1/2 čerstvého droždí



POSTUP

Všechny ingredience vložíme dle zavedeného postupu do pekárny (nejprve tekuté složky, poté sypké, na závěr droždí). Zapneme program na kynutá těsta.

Po vykynutí z těsta tvarujeme bulky. Naskládáme na vymaštěný plech a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.

Před pečením pomašlujeme vejcem nebo jen vodou (dle typu diety), posypeme lněným semínkem, příp. hrubou solí, mákem, kmínem, dle chuti. Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 220 °C asi 20 minut.

Hotové bulky je nejlepší přendat z plechu na mřížku, aby lépe vychladnuly.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 20 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie