Infolinka 541 212 450

Celerová polévka s vůní exotiky

INGREDIENCE

voda celer cibule olivový olej kari koření zeleninový bujón (bez lepku Alnatura) sójová smetana (kdo může, tak samozřejmě i klasická smetana, příp. naopak je výborné kokosové mléko či krém) opražené plátky mandlí na dozdobení



POSTUP

Autorka: Radka Vrzalová

Celer oloupeme a nastrouháme na struhadle na velké slzy, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Dáme vařit vodu do varné konvice.

Ve větším hrnci zpěníme na oleji cibuli, zmírníme plamen na polovinu a přidáme kari koření. Za stálého míchání necháme asi minutu opékat. Přidáme celer a opékáme do zlatova. Na celer rozdrobíme kostičku bujónu a opět zamícháme. Necháme bujón rozpustit v zelenině a zalejeme základ horkou vodou. Necháme na mírném plameni pod poklicí vařit cca 15 minut.

Vypneme plamen a necháme polévku trochu zchladnout a odpočinout, přidáme krém či smetanu, prošleháme ponorným šlehačem nebo mixujeme do krémové konzistence. Na suché pánvi opatrně opražíme plátky mandlí a polévku jimi dozdobíme.

Omluva autorce: Mandle jsem neměla doma, na ozdobu použila pórek.

Dobrou chuť;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie