Infolinka 541 212 450

Cheescake - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

300 g silken tofu (měkkého, hedvábného, výrobci používají různé názvy) 250 ml smetany na vaření Provamel 200 g sušenek (bez lepku a mléka) 1,5 hrnku cukru 4 vejce 3/4 hrnku rostlinného mléka Provamel 1/4 hrnku bezlepkové mouky 2 lžičky rostlinného tuku 1 lžička vanilkového cukru



POSTUP

Dejte předehřát troubu na 175 °C.

Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs rozprostřete na dno a stěny vymazané formy na dort.

Promíchejte tofu s cukrem. Do směsi vmíchejte mléko (pokojové teploty), dále vajíčka (v případě intolerance na bílek stačí použít žloutky). Nakonec vmíchejte smetanu, vanilkový cukr a mouku. Celou promíchanou směs nalijte na připravený korpus.

Pečte jednu hodinu. Poté troubu vypněte, avšak dort nechte po dobu 5 - 6 hodin vychladnout v troubě (během této doby troubu neotvírejte).

Hotový dort uchovávejte v ledničce a podávejte vychlazený.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 15 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 12 lidí)

Kategorie