Infolinka 541 212 450

Chléb bez hnětení

INGREDIENCE

500 g bezlepkové mouky (dávám Schar mix B ) 500 ml vody pokojové teploty 1,5 kávové lžičky soli 0,5 kávové lžičky sušeného droždí trochu drceného kmínu nebo jiné koření, které vám chutná



POSTUP

Mouku, sůl a droždí promíchame v míse. Přidáme vodu a zamícháme na hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou nebo folií a necháme stát přes noc 18 - 20 hodin při pokojové teplotě. Další den vyklopíme těsto na pomoučenou podložku, trochu roztáhneme do stran a složíme. To samé ještě jednou zopakujeme. Bez tlaku vytvarujeme do bochníku a posypeme moukou. Do mísy vložíme pomoučenou utěrku, na ni dáme těsto, přikryjeme a necháme kynout další 3 hodiny.

Do trouby dáme zapékací mísu, litinovy hrnec, něco, co má poklici a vydrží vysokou teplotu. Zahřejeme troubu na 250 - 275 °C. Chleba překlopíme do pečící nadoby a zakryjeme poklicí. Pečeme 30 minut. Pak bez poklice ještě 10 minut.

Nádobu vytáhneme z trouby, odstavíme, vytáhneme chleba ven a dáme chladit na mřížku.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

24 h 0 min

Hodnocení

3.3x
(Hodnotilo 26 lidí)

Kategorie