Infolinka 541 212 450

Chlebíček s Lindt a pomerančovou kůrou - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

150 g Doves Farm samokypřící 125 g tuku Alsan nebo Stelly 125 g cukru krupice 3 vejce 65 g čokolády Lindt excellence intense orange vanilkový cukr šťava z 1 mandarinky bio pomerančová kůra špetka soli



POSTUP

Rozehřejeme tuk Alsan nebo Stellu. Necháme na okně vychladnout.

V jiné misce rozpustíme nad vodní lázní čokoládu Lindt.

Do větší mísy nalijeme vlažný rozpuštěný tuk, přidáme cukr a mixérem promícháme. Potom přidáme vejce - zašleháváme jedno po druhém. Dále vmícháme samokypřící mouku se špetkou soli a pomerančovou kůru. Nakonec ještě přidáme šťávu z půlky mandarinky.

3/4 těsta nalijeme do formy na biskupský chlebíček a do zbylého těsta vmícháme rozpuštěnou Lindtku a nakonec ještě šťávu z druhé půlky mandarinky. Čokoládové těsto navrstvíme na první část těsta a nožem lehce promícháme.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C  35 - 40 minut.

 

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 50 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie