Infolinka 541 212 450

Chlebíčková veka z Schaer Mix-it - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

250 g mouky Schar Mix-it 250 ml teplé vody 1 polévková lžíce řepkového oleje 1/2 kávové lžičky soli 1/2 kávové lžičky kmínu (nemusí být) 5 - 6 g sušeného droždí Dr. Oetker kukuřičná strouhanka a tuk na vymazání formy (např. Stella) malá forma na biskupský chlebíček



POSTUP

Mouku, sůl, kmín a sušené droždí smícháme v míse a přidáme cca 1/3 teplé vody. Prohněteme mixérem s hnětacími háky a postupně přidáme celý objem vody za stálého hnětání těsta. Těsto by mělo být řidší, ale hebké a vláčné. Mísu přetáhneme potravinářskou fólií a necháme při pokojové teplotě cca 45 - 50 minut odpočívat.

Malou formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Troubu zapneme na 200 °C.

Z mísy sundáme fólii a k těstu přidáme jednu lžíci řepkového oleje. Opět těsto prohněteme. Přelijeme ho opatrně do vymazané a vysypané formy a uhladíme. Překryjeme opět potravinářskou fólií a necháme cca 10 minut odpočinout. Pak fólii sundáme a formu s těstem dáme péct do vyhřáté trouby na cca 30 minut.

Po upečení večku necháme cca 10 minut vychladnout na lince ve formě na kovové mřížce a potom jí opatrně vyndáme a necháme zcela zchladnout volně na mřížce. Zabalíme do utěrky nebo nakrájíme na plátky a zabalenou do PP sáčku zamrazíme.

Tip: Vodu můžete částečně nahradit - výborná je kombinace 150 ml teplé vody a v ní rozmíchat 1 polévkovou lžíci bílého 3,5 procenta tučného jogurtu (může být i bezlaktózový či sójový).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 12 lidí)

Kategorie