Infolinka 541 212 450

Chlebové bezlepkové pizza bochánky

INGREDIENCE

450 g bezlepkové mouky (Doves farm bílá bez lepku) 430 ml vlažné vody 2 lžíce instantní bramborové kaše bez obsahu mléka 2 lžíce olivového oleje 2 rovné kávové lžičky sušeného droždí 1,5 kávové lžičky soli 1,5 kávové lžičky cukru 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu kečup (bezlepkový) bylinky na pizzu (oregano, bazalka, sušený česnek, případně směs „Pizza koření“)



POSTUP

Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Těstem naplníme formu na muffiny. Plníme vždy jen do dvou třetin výšky formy. Na teplém místě necháme 45 minut kynout. Poté potřeme kečupem a posypeme směsí bylinek na pizzu. Pečeme při 160 °C asi 30 minut (zkoušíme špejlí). Hotové houstičky vyndáme z trouby, necháme asi 5 minut zchladnout ve formě a poté přendáme na mřížku nebo dřevěné prkénko, aby dovychladly a současně se nezapařily.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 45 lidí)

Kategorie