Infolinka 541 212 450

Chlebové bulky - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

cca 180 ml vlažné vody 45 g pohankové mouky 45 g rýžové mouky 45 g tmavé chlebové mouky Doves Farm 45 g Simply Adveni 2 lžíce psylia 1 lžíce dýňového oleje 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky cukru 3 g sušených kvasnic dýňová semínka na posypání



POSTUP

Všechny mouky a sůl pořádně promícháme, přidáme psylium, droždí a cukr, zalijeme postupně vlažnou vodou a vytvoříme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout 30 minut. Potom přidáme 1 lžíci dýňového oleje a promícháme.

Mokrýma rukama vytvoříme bulky a položíme na plech vyložený pečícím papírem, který trochu pomažeme tukem. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut v teple kynout.

Mezitím troubu vyhřejeme na 210 stupňů. Bulky vložíme do trouby, pečeme cca 10 minut, pak snížíme teplotu na 190 °C a dopečeme. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie