Infolinka 541 212 450

Chlebové zrníčkové placky - bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

500 g bezlepkové mouky (350 g Jizerky obyč. + 150 g tmavé, např. Schar, Alnatura apod.) 300 ml vlažné vody 2 středně velké brambory uvařené ve slupce, oloupané a najemno nastrouhané (typ B, C) 150 - 200 g směsi semínek (dýně, slunečnice, sezam, mák, černucha atd.) 50 ml řepkového oleje (nebo olivového) 1 sáček sušeného droždí Dr. Oetker 1 vrchovatá kávová lžička soli 1 vrchovatá kávová lžička kmínu 1 kávová lžička moučkového cukru 1 kávová lžička chlebového koření



POSTUP

Do mísy nasypeme mouku, přidáme droždí a cukr, promícháme. Přidáme jemně nastrouhané brambory, sůl, kmín, chlebové koření, olej a vlažnou vodu. Vsypeme cca polovinu semínek a vypracujeme vláčné těsto.

Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu nakynout. Po nakynutí rozdělíme těsto na 8 - 10 dílů (záleží jak velké chceme placky) a vytvarujeme placky, které naklademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme placky ještě 30 - 45 minut nakynout.

Předehřejeme troubu na 180°C a vložíme hrneček s vodou. Placky potřeme vlažnou vodou (případně bílkem), posypeme zbývajícími semínky a necháme při výše uvedené teplotě cca 45 minut péct. Před koncem pečení můžeme placky posypat sýrem nebo na kousky nasekanou slaninou.

Podáváme se zeleninovým salátem nebo hustou polévkou (gulášová) apod.

Autorka: Vařečka http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 30 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 18 lidí)

Kategorie