Infolinka 541 212 450

Cikánské kuře

INGREDIENCE

2 kuřecí čtvrtky zadní 2 střední cibule nakrájené na plátky 6 plátků slaniny nakrájené na kostičky 1 mrkev nakrájená na půl kolečka 3 stroužky česneku v celku 2 lžíce kremžské hořčice 2 lžičky medu 1 bobkový list 5 kuliček jalovce 5 kuliček nového koření 1 lžíce sladké papriky (fanoušci pálivého nechť zvolí ostrou) špetka kmínu



POSTUP

V tlakovém hrnci: Slaninu opečeme společně s cibulí, mrkví, česnekem a kořením. Když je vše krásně zlatavé a obalené tukem ze slanin,y přidáme kuře. Opečeme jemně z obou stran. Zatáhlé kuře potřeme hořčicí a medem. Hrnec zaklopíme pokličkou. Není nutné přidávat vodu ani vývar, nastavíme na vysoký tlak. Po dosažení požadovaného tlaku vaříme v tlakovém hrnci 15 - 20 minut. Rychle vypustíme tlak, otevřeme hrnec a vyndáme koření.

Můžeme podávat rovnou tak, jak je, nebo omáčku rozmixovat do hladka. Záleží na preferencích. Ochutnáme a dosolíme, pokud je to třeba. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambory, které můžeme pouze oloupat a vcelku vhodit ke kuřeti do tlakového hrnce a máme tak večeři z jednoho hrnce.

 

V troubě:

 Slaninu opečeme společně s cibulí, mrkví a česnekem a kořením. Když je vše krásně zlatavé a obalené tukem ze slaniny přidáme kuře, opečeme jemně z obou stran. Zatáhlé kuře potřeme hořčicí a medem. Přehodíme do zapékací mísy a pečeme cca 45 minut. Po upečení vyndáme koření. Můžeme podávat rovnou tak jak je nebo omáčku rozmixovat do hladka - záleží na preferencích. Ochutnáme a dosolíme pokud je to třeba. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambory.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

3.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie