Infolinka 541 212 450

Čínská shoyu polévka s shitake a rýží - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

100 ml sójové omáčky Shoyu 100 g hnědé rýže basmati 100 g červené cibule 100 g mrkve svazek čerstvého koriandru 20 g hub shitake 20 g čerstvého zázvoru 2 stroužky česneku 1 lžíce sezamu 1 lžička koření pěti vůní olej za studena lisovaný (nejlépe sezamový)



POSTUP
  1. Houby shitake namočte na několik hodin do vody, poté uvařte do změknutí. Rýži vařte zvlášť v  osolené vodě na mírném ohni 20 – 30 minut.
  2. Na oleji osmahněte na proužky nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Zalijte vodou a přidejte na nudličky nakrájenou mrkev a koření. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut.
  3. Do polévky přidejte nakrájené houby i s houbovým vývarem a uvařenou rýži. Vše přiveďte k varu a poté ihned odstavte z plotny. Přidejte Shoyu a zamíchejte.
  4. Při servírování polévku posypte sezamem a najemno nasekaným koriandrem. Můžete opět dochutit sójovou omáčkou.

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 50 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie