Infolinka 541 212 450

Čirokové svačinové bochánky - bez lepku a vajec

INGREDIENCE

350 ml podmáslí 100 g hladké čirokové mouky (www.bezlepkova.com) 100 g kukuřičného škrobu 50 g polohrubé čirokové mouky (www.bezlepkova.com) 50 g chia mouky (www.bezlepkova.com) 2 polévkové lžíce pohankové lámanky (nemusí být) 1 kávová lžička soli 1 kávová lžička kypřícího prášku 1 kávová lžička jedlé sody 1 kávová lžička drceného kmínu hrubá sůl a kmín na posypání Kdo nesmí ani mléčné výrobky, můžete nahradit podmáslí bezlepkovým pivem Celia a lžící rostlinného jogurtu.



POSTUP

Troubu si předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme mouky, pohankovou lámanku, sůl, koření, kypřící prášek a jedlou sodu. Přilijeme celý objem podmáslí a několikrát jemně promícháme vařečkou, až se suroviny spojí a vytvoří lepivější těsto.

Těsto odebíráme navlhčenými dlaněmi, vytvoříme bochánek a plníme do silikonových nebo vymazaných keramických formiček na muffiny nebo do papírových košíčků (alespoň tři v sobě) postavených na plechu. Posypeme kmínem a hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut.

Po upečení sundáme opatrně horké formičky s bochánky z plechu na mřížku. Po chvilce je vyndáme z formiček a necháme je na mřížce vychladnout volně už bez formiček.

Tmavé, křupavé, bez kynutí, rychlé a skvělé. To jsou přesně ony ;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie