Infolinka 541 212 450

Čirokovo-maková roláda - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

3 vejce (žloutky a bílky + špetka soli zvlášť) 3 polévkové lžíce řepkového oleje 3 polévkové lžíce třtinového cukru 2 polévkové lžíce čirokové mouky (www.bezlepkova.com) 2 polévkové lžíce makové mouky (www.bezlepkova.com) 2 polévkové lžíce kukuřičného obyč. škrobu 1 polévková lžíce kůry z BIO citrónu 1 kávová lžička kypřícího prášku bez lepku mělký plech 2 pečící papíry čistá utěrka moučkový cukr



POSTUP

Troubu vyhřejeme na 170 °C. Plech vyložíme jedním pečícím papírem. Mouky smícháme zvlášť v misce s kypřícím práškem. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Druhý pečící papír podložíme utěrkou a navrch ho celý slabě pocukrujeme moučkovým cukrem.

Ze žloutků, třtinového cukru a citrónové kůry vyšleháme světle žlutou pěnu, přidáme olej, prošleháme. Přidáme promíchané mouky s kypřidlem a opět zašleháme. Nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem do obdélníku cca 30 x 20 cm.

Plát těsta pečeme v troubě cca 9 minut. Po upečení ho překlopíme na druhý pečící papír s cukrem a z delší strany smotáme pomocí utěrky do "šneku". Necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně rozrolujeme a potřeme pikantní marmeládou a ušlehanou rostlinnou či kravskou smetanou se ztužovačem nebo tvarohovým krémem (250 g tvarohu v kostce, 80 g cukru, 2 vanilkové cukry, trochu BIO citrónové kůry + 250 g ušlehané smetany).

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie