300 - 350 g polohrubé mouky 250 g rýžového mléka 220 g cukru krupice (nebo i méně cukru) 160 g Stelly 4 žloutky 4 bílky - sníh 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva (Dr.Oetker) 1 citrón Rum Holandské kakao
300 - 350 g polohrubé mouky 250 g rýžového mléka 220 g cukru krupice (nebo i méně cukru) 160 g Stelly 4 žloutky 4 bílky - sníh 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva (Dr.Oetker) 1 citrón Rum Holandské kakao
Těsto: Stellu, cukr a žloutky utřeme (mixérem či v robotu) a poté přidáme (a zase mixujeme) polohrubou mouku, mléko, vanilkový cukr a kapku Rumu. Do těsta lehce vmícháme sníh z bílků a 1/2 prášku do pečiva. Jamile máme lehce promícháno, odliji malou část těsta do misky.
1. část těsta (větší) - lehce vmíchám nastouhanou citrónovou kůru a šťávu z cca půlky citrónu.
2. část těsta (menší) - lehce vmíchám asi tak lžíci Holandkého kakaa.
Dávám pozor, aby se mi při míchání sníh zcela nerozpustil.
Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy naliji půlku citrónového těsta, na ni lehce nastříkám pár lžiček tmavého kakaového těsta, pak naliji druhou část citrónového těsta a opět pár lžiček kakaového těsta.
Pečeme při 160 °C do zlaté barvy bábovky - hlídáme.
Přeji, ať všem moc chutná :-)